BNP Paribas Leasing Solutions sponsort tennistalent: “ Geld mag geen struikelblok zijn op weg naar de top”

BNP Paribas Leasing Solutions

Tennistalenten komt altijd bovendrijven. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Maar vaak ontbreekt het kapitaal om echt door te stoten naar de top. Als sponsor van Go4Slam, een tennisprogramma dat talentvolle tennissers begeleidt naar de wereldtop, wil  BNP Paribas Leasing Solutions haar steentje bijdragen door te investeren in toptalent.

Tien jaar geleden richtte Willem Jan Van Hulst Go4Slam op. Op dat moment stond hij al enkele jaren aan het roer van de Tennis Academy Henk van Hulst, die eerder toptalent als Paul Haarhuis, Jacco Eltingh en Sjeng Schalken afleverde..

Grote naam in de tenniswereld

Willem Jan: “We hebben Go4Slam in het leven geroepen om onze toptalenten te ondersteunen. Bij sommige spelers voelden we wel dat ze talent hadden, maar hield het financiële aspect hen tegen om door te groeien. Ik kan dan wel gratis activiteiten aanbieden, maar dat kan natuurlijk niet blijven duren.”

De samenwerking met BNP Paribas Leasing Solutions is heel bijzonder voor Willem Jan. “Als je start met je bedrijf, zoek je vooral in je omgeving. De volgende stap is zoeken naar bedrijven die op dezelfde lijn staan, maar waarmee je geen persoonlijke connectie hebt. Een speler als BNP Paribas Leasing Solutions heeft een grote naam in de tenniswereld. Hun visie sluit bovendien naadloos aan bij de onze. Dat zij onze hoofdsponsor zijn, is dan ook de kers op de taart.”

Sinds dit jaar investeert Go4Slam in drie topspelers: Bart Stevens, Jip van Assendelft en Merel Hoedt. Willem Jan: “Die spelers stomen wij klaar voor Grand Slams. Maar in onze tennisacademie spelen zo’n 70 kinderen, waaronder een aantal grote talenten. Ook zij krijgen steun van Go4Slam. Dan krijgen ze bijvoorbeeld een uur per week gratis krachttraining om blessures te voorkomen, of een aantal individuele lessen van Sjenk Schalking. Sommigen krijgen mentale coaching. Dankzij de sponsoring kan ik hen dat aanbieden.”

Spelers zien groeien

Zowel de tennisacademie als het Go4Slam-programma biedt een individueel traject aan, op maat van de speler. Dat is heel bewust, vertelt Willem Jan. “Ze komen bij ons aan als jonge kinderen. Door de jaren heen zien we ze echt groeien, als tennisser én als mens. Daarom kennen we hen door en door, en kunnen we ze de begeleiding bieden die het beste bij hen past. We geven heel veel, maar krijgen ook veel terug. Fantastisch is dat.”

Elk jaar organiseert Willem Jan zo’n negental business events. “Dan is het aan mij om iets terug te doen voor de bedrijven. We organiseren toernooien, trainingsdagen en kids days: een mooie manier om ondernemers met een passie voor tennis samen te brengen. Daarnaast zetten we ook netwerkdiners en marketing events op, waarbij nieuwe bedrijven de kans krijgen zichzelf te presenteren.”

BNP Paribas Leasing Solutions en tennis : de voortzetting van een jarenlange traditie, gebaseerd op dezelfde waarden

De BNP Paribas Group sponsort tennis in al zijn facetten als inds 1973.

Deze sport deelt bovendien dezelfde waarden dan BNP Paribas Leasing Solutions : fair play, snelle actie en reactie, en resultaatgerichte performantie.  Bovendien is tennis één van de weinige sporten die wereldwijd gespeeld worden.”