Onderdeel van de BNP Paribas groep

BNP Paribas Leasing Solutions maakt deel uit van de BNP Paribas groep, een toonaangevende bank in de eurozone en een belangrijke speler in het internationale bankwezen

BNP Paribas is een vooraanstaande bank in Europa met een wereldwijd netwerk. De Groep is met ruim 196.000 medewerkers, van wie meer dan 146.000 in Europa, aanwezig in 73 landen. Ze bekleedt sleutelposities in haar drie kernactiviteiten: Domestic Markets, International Financial Services (waarvan de retailbankingnetwerken en de financiële diensten ondergebracht zijn bij Retail Banking & Services) en Corporate & Institutional Banking, dat zich richt op zakelijke en institutionele klanten. De Groep begeleidt al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, mkb, grote bedrijven en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten door hun financierings-, beleggings-, spaar- en verzekeringsdiensten te bieden. Ze heeft vier thuismarkten in Europa (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de nummer één in consumentenkredieten. BNP Paribas ontplooit ook haar geïntegreerde model voor Retail Banking in het Middellandse Zeegebied, in Turkije en in Oost-Europa en heeft een omvangrijk netwerk in het westen van de Verenigde Staten. In Corporate & Institutional Banking en International Financial Services is BNP Paribas toonaangevend in Europa, sterk aanwezig op het Amerikaanse continent en heeft ze solide en snelgroeiende activiteiten in Azië-Pacific.

BNP Paribas in Nederland

In Nederland is BNP Paribas (www.bnpparibas.nl) één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten kan BNP Paribas de Nederlandse markt (bedrijven, financiële instellingen, en particulieren) een uitgebreide expertise bieden.

Onze expertise

Het hoofdkantoor in Nederland biedt het Nederlandse bedrijfsleven een compleet scala aan producten en diensten op het gebied van Corporate & Institutional Banking. De BNP Paribas Groep op de Nederlandse markt bestaat uit de bank en een aantal dochterondernemingen, welke een grote diversiteit aan financiële producten en diensten bieden. De dochterondernemingen actief op de Nederlandse markt zijn: Arval (wagenparkbeheer), BNP Paribas Leasing Solutions (operationele en financiële leasing), BNP Paribas Cardif (verzekeringen), BNP Paribas Factor (factoring), BNP Paribas Asset Management (asset management), BNP Paribas Personal Finance (beheer van bestaande hypotheekportefeuille), BNP Paribas Securities Services (custody- en settlementdiensten) en BNP Paribas Real Estate Advisory (vastgoedadvies).

Jaarcijfers
BNP Paribas 2017

€ 43,2 mld  opbrengst

 7,8 mld netto inkomsten

196.000 medewerkers

73 landen

BNP Paribas Group

BNP Paribas Nederland