- Greentech

5 argumenten (en voorbeelden): zo overtuig je jouw klanten van leasing

Jij bent misschien overtuigd van leasing, maar dat betekent niet dat ook je klant alle voordelen kent. Om jou te helpen in je gesprekken met klanten, hebben we de belangrijkste voordelen van leasing op een rij gezet. Gebruik ze om hen te laten zien hoe ook zij profiteren van leasing.
Argument 1.
Investeer maximaal in kernactiviteiten met leasing.
  • Leasing stelt klanten in staat om hun geld te investeren waar het echt telt: daar waar het bijdraagt aan de winstgevendheid van het bedrijf.
  • Een voorbeeld? Stel: een klant draait voornamelijk omzet door wat ze in voorraad hebben te verkopen. Om energie te besparen, willen ze 20.000 euro investeren in zonnepanelen. Door te kiezen voor leasing kunnen ze zonnepanelen plaatsen én blijft die 20.000 euro beschikbaar om extra voorraad aan te leggen.
Argument 2.
Investeer maximaal in kernactiviteiten met leasing.
  • In tegenstelling tot een lening, heeft leasing geen impact op de kredietruimte van een bedrijf. Dit betekent dat je klanten toegang hebben tot kredietmogelijkheden voor andere behoeften in de toekomst. Denk aan personeel, productie, opleiding, voorraad, marketing, enzovoorts.
  • Een voorbeeld? Door laadpalen te leasen in plaats van te kopen, kan een onderneming extra kapitaal behouden voor R&D en zo relevant blijven in de markt.
Argument 3.
Dankzij leasing behoud je de kans op extra financiële voordelen.
  • Bij financial lease zijn klanten meteen economisch eigenaar. Ze komen dus gewoon in aanmerking voor belastingvoordelen en subsidies, zonder dat ze de investering in één keer moeten doen.
  • Een voorbeeld? Bedrijven die via leasing in zonnepanelen investeren, kunnen in aanmerking komen voor subsidieregelingen. Deze kunnen variëren van regio tot regio.
Argument 4.
Leasing staat voor voorspelbaarheid en budgetcontrole.
  • Met leasing kennen je klanten hun vaste periodieke kosten. Dit zorgt voor budgettaire stabiliteit en voorspelbaarheid. Bovendien profiteren klanten dankzij de investering in groene technologie vanaf dag één van de besparing op hun energiekosten.
  • Een voorbeeld? Door bijvoorbeeld zonnepanelen te leasen, kunnen bedrijven onmiddellijk profiteren van lagere energierekeningen, terwijl ze de investering spreiden over de termijnen.
Argument 5.
Leasing betekent totale ontzorging.
  • Leasing gaat verder dan alleen de aankoop en de financiering. Zeker als er sprake is van operational lease. Zie het als een abonnement; een periodiek bedrag waarbij alles inbegrepen is – zonder verrassingen en additionele kosten. Hierdoor kunnen klanten zorgeloos van de nieuwste groene technologie genieten.
  • Een voorbeeld? Als een klant EV-laadpalen leaset, betaalt hij alleen voor het gebruik zonder financiële verrassingen. Op die manier hebben ze altijd toegang tot de nieuwste technologie.
Overweegt jouw klant leasing voor de aankoop van groene technologie? Neem contact op met BNP Paribas Leasing Solutions. We begeleiden je stap voor stap om de best mogelijke leasingoplossing voor jouw klant te vinden.

Wil je meer weten over hoe leasing jouw bedrijf kan versterken? 

Neem dan contact op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.