- News - Press release

BNP Paribas rewarded Best Bank by Euromoney

BNPP Winner logo

Clive Horwood, Editor at Euromoney magazine legt de redennen uit:

De ‘Euromoney Awards For Excellence’ zijn aan hun vijfentwintigste editie toe. Elk jaar doorlopen we een lange procedure om de beste banken te kiezen. Het is niet gemakkelijk om een van de awards in de wacht te slepen. Je moet een waardige winnaar zijn.

Wat we in BNP Paribas zien is dat het om een bank gaat die de verwachtingen inlost, tegenover haar klanten en tegenover haar aandeelhouders, en dat is volgens ons een onderscheidende factor in de bankwereld van vandaag.  BNP Paribas is ook een bank die bijzonder geleid goed wordt en we vergeten soms hoe belangrijk een goed managementteam, een goede strategie en het vermogen om die uit te voeren tegenwoordig wel zijn, en dat is iets waarin veel banken niet slagen. We zien in BNP Paribas een bank die zich aan haar strategie houdt, die realistische doelstellingen vastlegt en ze ook realiseert, en dat is duidelijk iets wat stakeholders tegenwoordig graag zien.

Verder zien we ook een zeer gediversifieerd bedrijfsmodel. Bij Euromoney geloven we sterk in het universele bankmodel en we vinden BNP Paribas daar een uitstekend voorbeeld van. De bank kan bogen op een zeer sterke retailaanwezigheid, niet alleen in Europa, waar het duidelijk buitengewoon sterk staat, maar ook in Azië en, met Bank of the West, in de VS. Ze beschikt ook over een uitstekende corporate & institutional bank, die steeds meer doet voor haar klanten, met daarin ook een uitstekende entiteit voor transactiediensten, die volgens ons een mededinger is op wereldvlak. De combinatie van die activiteiten maakt naar onze mening van BNP Paribas de uitmuntende kandidaat voor de World’s Best Bank for 2016-award

Klik hier voor het volledige verslag:

EUROMONEY-best bank