Thom Stelwagen (PV-projecten): “Leasing is een slimme keuze voor duurzame groei.”

Leasing is een efficiënte manier om de risico’s van grote investeringen te spreiden. Daar is Thom Stelwagen, directeur van de firma PV-projecten, al langer van overtuigd. Hij legt uit waarom hij samenwerkt met BNP Paribas Leasing Solutions. 
PV-projecten is gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven en het plaatsen van zonnepanelen. “Maar onze ambities reiken verder”, vertelt Thom. “We willen onze klanten maximaal ondersteunen in de volledige energietransitie. Dit omvat niet alleen zonnepanelen, maar ook efficiënt energiebeheer door middel van intelligente software, laadpalen en energieopslagsystemen.”
De kracht van leasing: zekerheid en rendement
Leasing versnelt de omslag naar groene technologie. “Leasing is een slimme keuze voor duurzame groei. Onlangs plaatsten we 5.500 zonnepanelen op het dak van een ruim 20.000 m2 groot distributiecentrum dat tevens een BREEAM-certificering heeft. Om die aanzienlijke investering te spreiden, koos de klant bewust via ons voor leasing. Het resultaat is dat ze nu grotendeels energieneutraal zijn en direct profiteren van de zonnepanelen en hun rendement, terwijl de financiële last over de looptijd verdeeld wordt.”
Win-win voor leverancier en klant
Leasing is niet alleen voordelig voor de klant maar ook voor PV-projecten zelf, benadrukt Thom. “Voor ons betekent leasing zekerheid. We moeten niet zelf achter onze centen aan en zijn 100% zeker van een snelle en correcte betaling.”
BNP Paribas Leasing Solutions: een partner met expertise
De keuze voor BNP Paribas Leasing Solutions was eenvoudig voor Thom. “Hun expertise in groene technologie, aantrekkelijke rentetarieven en betrouwbaarheid maakten hen de ideale partner. Vanaf het begin was er een sterke professionele klik. Dit geeft mij het vertrouwen om met onze klanten in gesprek te gaan over leasing.”
Maak leasing bespreekbaar
Thom erkent dat leasing nog niet altijd voor de hand liggend is in de Greentech-sector terwijl er over het algemeen wel een financieringsbehoefte bestaat. Om dit te veranderen, gebruikt hij een subtiele aanpak: “We vermelden vaak een indicatief maandbedrag op onze offertes. Dit maakt het voor klanten eenvoudiger om leasing te overwegen en het onderwerp bespreekbaar te maken, zonder dat het te dwingend overkomt.”

Benieuwd hoe leasing een oplossing kan zijn voor jou en je klanten? 

  • Neem vandaag nog contact op met onze expert, Robert Nijland en ontdek de voordelen van leasing voor duurzame investeringen.

MEER OVER GREENTECH EN LEASING