Oplossingen voor een duurzame wereld

Duurzaamheid staat centraal

BNP Paribas Leasing Solutions erkent het belang van het bieden van duurzame financiële oplossingen om onze partners en klanten te ondersteunen bij hun overgang naar een meer milieubewuste toekomst. We beseffen dat het duurzaamheidstraject van elke organisatie uniek is en maken gebruik van onze marktkennis en expertise op het gebied van objectfinanciering om u te ondersteunen en te begeleiden bij het verwezenlijken van uw doelen.

Daarnaast verbeteren we voortdurend onze financiële oplossingen. Dit omvat de permanente ontwikkeling van duurzame lifecycle management diensten die de vooruitgang van de circulaire economie en de uitbreiding van onze ‘Green Tech’ divisie ondersteunen. Deze speciale divisie stimuleert investeringen in groene bedrijfsactiva en helpt bedrijven aanzienlijke stappen te zetten om hun klimaatneutrale doelstellingen te halen.

We zetten ons ook in om onze eigen maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheden op te nemen en zo ervoor te zorgen dat we een positieve impact blijven hebben op de maatschappij.

“Niemand wint in een wereld die verliest”

Jean-Laurent BonnaféDirector and Chief Executive Officer BNP Paribas

Ons duurzaamheidsprogramma richt zich op drie belangrijke gebieden, in lijn met de strategie van de groep BNP Paribas:

HARMONISATIE

We streven ernaar om onze asset portefeuille af te stemmen op de verbintenis van BNP Paribas voor koolstofneutraliteit en naleving van de EU-taxonomienormen. Dit initiatief is erop gericht onze milieu-impact te verminderen en de transitie te versnellen door partners en klanten aan te moedigen om prioriteit te geven aan duurzame bedrijfsinnovatie en investeringen.

TRANSITIE

We werken nauw samen met onze partners en klanten en bieden uitgebreide ondersteuning, advies en innovatieve oplossingen voor financiering bij hun streven naar koolstofneutraliteit. Door onze financiële diensten af te stemmen op hun duurzaamheidsdoelstellingen versnellen we hun traject naar een koolstofarme toekomst.

EXPERTISE

We zijn vastbesloten om onze expertise op het gebied van duurzaamheid te verhogen. Door continue training versterken we onze teams met essentiële kennis over milieu, maatschappij en governance (ESG) zodat ze deze kennis effectief in hun rollen kunnen integreren. We streven ernaar de hoogste ESG-normen in onze processen op te nemen, zodat onze activiteiten aansluiten bij onze verbintenis tot ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Een belangrijke speler in de transitie naar klimaatneutraliteit

Bij BNP Paribas Leasing Solutions zijn we vastbesloten om een leidende rol te spelen in de decarbonisatie van de economie door:

• Partners en klanten bij te staan in hun transitie met behulp van onze assetexpertise, innovatieve financieringsoplossingen en door gebruik te maken van de wereldwijde duurzaamheidsnetwerken van BNP Paribas, zoals de Low-Carbon Transition Group.

• Praktijken van de circulaire economie te promoten door bevordering van asset lifecycle management en ‘as a service’-modellen.

Ons Green Technology-verkoopteam werkt samen met fabrikanten, hun distributiepartners en klanten om de implementatie van milieuvriendelijke oplossingen te versnellen met het oog op de transitie naar klimaatneutraliteit. Wij helpen bedrijven van elke omvang om deze oplossingen te implementeren met innovatieve leasing, ‘as a service’ en gebruiksgebaseerde financiering.

Energietransitie

Energie-efficiëntie

Afvalbeheer

Waterbeheer

Wij staan ten dienste van onze klanten en de wereld waarin we leven

Als dochteronderneming van BNP Paribas, een toonaangevende Europese bank, gebruiken we onze financiële expertise om bedrijven te versterken op hun weg naar duurzaamheid. We bieden financieringsoplossingen aan die in lijn zijn met de EU-normen en onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen, om zo een meer inclusieve en milieuverantwoordelijke toekomst te stimuleren. Dit engagement weerspiegelt de bredere visie van BNP Paribas, dat zijn Europees leiderschap aanwendt om een positieve impact op maatschappij en milieu te creëren.

De steun van BNP Paribas voor de ecologische en energietransitie in drie kerncijfers:

350 miljard euro

duurzame leningen en obligaties voor ecologische en sociale kwesties voor zakelijke klanten tegen 2025

40 miljard euro

kredietblootstelling voor koolstofarme energieproductie, met name hernieuwbare energie, tegen 2030

4 miljard euro

financiering voor de bescherming van de biodiversiteit op het land en in de zee tegen 2025

Ontsluit uw groeipotentieel

Ontdek hoe we uw verkoop kunnen stimuleren, de tevredenheid van uw klanten kunnen verhogen en uw duurzaamheidsdoelstellingen kunnen ondersteunen.

Een ander perspectief

Voor exclusieve inzichten en informatie over opkomende trends binnen duurzame financiering en over de bijdragen van BNP Paribas om de overgang te vergemakkelijken, zie 'Perspectives', een driemaandelijkse publicatie van het Network of Experts in Sustainability Transitions (NEST) van BNP Paribas.

Financiering voor uw volgende project

Neem vandaag nog contact op met onze experts en ontdek onze flexibele leasing- en financieringsoplossingen voor uw strategische investeringen.