Landbouw

Het zit in ons DNA.

Bij BNP Paribas Leasing Solutions zit de financiering van landbouwapparatuur verankerd in onze identiteit. We zijn al tientallen jaren actief in deze sector en zijn uitgegroeid tot een koploper in landbouwfinanciering in heel Europa. We ondersteunen de volledige voedselproductie en -distributiesector en zorgen voor een soepele toeleveringsketen van veld tot vork.

Onze reputatie is gebaseerd op sterke partnerschappen met fabrikanten en leveranciers van landbouwapparatuur. Samen investeren we in de gezamenlijke ontwikkeling van financieringsoplossingen op maat die de aanschaf en het gebruik van geavanceerd landbouwmaterieel voor de landbouwers vergemakkelijken.

Met deze samenwerkingen onderstrepen we onze verbintenis om landbouwinnovatie te stimuleren. Door de toegang tot geavanceerde landbouwmachines te vereenvoudigen, willen we landbouwers de kans bieden om op een betrouwbare manier te investeren in progressieve en duurzame landbouwmethoden.

Geef uw business een boost

Bent u een fabrikant of leverancier van apparatuur?
Ontvang de ondersteuning van onze experts zodat u uw producten gemakkelijker kunt verkopen met flexibele lease- en op gebruik gebaseerde huuroplossingen.

Wil u de apparatuur en machines van uw bedrijf op een slimme manier upgraden?
Ontdek onze lease oplossingen om de groei van uw busines te boosten.

Tot het agrarisch en landbouwmaterieel dat we doorgaans financieren, behoren o.a. :

Tractoren

Maaidorsers

Slimme financierings-technologie

Biomassaketels

Voedselproductie en verpakkingen

Oplossingen op maat gemaakt voor uw bedrijf

We richten ons op het leveren van op maat gemaakte oplossingen voor financiering van apparatuur en voor werkkapitaal om uw bedrijf een boost te geven, de risico’s te beperken en uw cashflow te optimaliseren.

Fabrikanten

Voor landbouwfabrikanten dekken onze leasingoplossingen een breed scala aan landbouwapparatuur, van maaidorsers tot tractoren en geavanceerde technologie voor precisielandbouw en voedselproductie. Of u nu een eigen financiële captive wilt opzetten, de klanten een uniforme merkervaring wilt bieden of een onafhankelijk financieringsprogramma wilt uitbouwen om de verkoop van apparatuur te stimuleren en de loyaliteit van uw klanten te bevorderen … onze oplossingen op maat zijn ontworpen om te voldoen aan uw unieke vereisten. We zijn ook marktleider op het gebied van voorraadfinanciering, wat betekent dat we u kunnen helpen uw toeleveringsketen te stroomlijnen, de doorlooptijden voor uw producten te verkorten en de operationele en financiële efficiëntie van uw bedrijf te verbeteren.

Dealers

Voor dealers bieden wij uitgebreide ondersteuning voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen via point-of-sale financieringsoplossingen voor een breed scala aan landbouwapparatuur . Hierdoor kunnen uw klanten kiezen uit een reeks flexibele financieringsopties, waaronder een financial lease of operational lease overeenkomst. Dankzij een financieringsoplossing kunt u opportuniteiten sneller omzetten, financiële bezwaren effectief aanpakken en een soepelere upselling van diensten met toegevoegde waarde mogelijk maken.

Landbouwers en voedselproducenten

Onze leasing- en financieringsoplossingen bieden landbouwers en voedselproducenten financiële flexibiliteit, waardoor ze toegang krijgen tot moderne apparatuur met een minimum aan voorafgaande kapitaaluitgaven. Deze optie is zeer aantrekkelijk voor producenten die op zoek zijn naar operationele optimalisatie zonder grote initiële investeringen. Door het seizoensgebonden karakter van de landbouw is het leasen van apparatuur een voordelige keuze, waardoor het kapitaal behouden blijft voor andere cruciale bedrijfsbehoeften of onverwachte uitgaven.

Oplossingen en voordelen voor partners

Oplossingen en voordelen voor klanten

Voordelen en mogelijkheden van landbouwfinanciering voor klanten

De voordelen van landbouwfinanciering zijn legio. De flexibele betalingsperiodes zijn erg aantrekkelijk: wanneer betalingen over maanden en jaren kunnen worden gespreid, wordt die kostbare, allerbeste maaidorser plots een realistische aankoop.

Als de klant eigenaar wil worden van de machine kan hij kiezen voor een financial lease.
De kenmerken van financial lease zijn vrijwel vergelijkbaar met koop op afbetaling en de standaard banklening. Een groot verschil tussen lease en een banklening is dat bij lease 100% gefinancierd kan worden. In tegenstelling tot operational lease wordt er bij financial lease in het algemeen geen restwaarde berekend.

De looptijd bij financial lease is vaak gelijk aan de standaard afschrijvingsperiode van het object. Bij financial lease berust het economisch eigendom bij uw klant. Uw klant activeert het object op de balans en schrijft het af.

Indien de klant geen eigenaar wil worden, kan hij via operational lease (huur) de machine gebruiken tegen betaling van een periodiek bedrag tot het materiaal aan het einde van het contract aan de leverancier terug wordt gegeven. Als de huurperiode voorbij is, kunt u uw klant helpen bij het maken van de beste keus: uw klant kan de machine teruggeven, nieuwe machines huren of de bestaande huur verlengen..

Landbouw is een snel veranderende sector waarbij iedere landbouwer zijn eigen vereisten en omstandigheden heeft. Onze financiële oplossingen bieden daarbij de flexibiliteit die nodig is en bieden veel meer mogelijkheden dan contante aankopen of helemaal niet investeren in nieuw materiaal.

Bent u een fabrikant of leverancier van apparatuur?

Ontdek hoe we uw verkoop kunnen stimuleren, de tevredenheid van uw klanten kunnen verhogen en uw duurzaamheidsdoelstellingen kunnen ondersteunen.

Bent u op zoek naar de financiering voor het volgende project binnen uw bedrijf?

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe onze lease oplossingen uw bedrijf naar nieuwe successen kunnen leiden.