Stop met software kopen: met leasing win je op lange termijn

BNP Paribas Leasing Solutions

Stop met software kopen: met leasing win je op lange termijn

Zeg je ‘leasing’, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan software. Computerprogramma’s verouderen snel en moeten dus op regelmatige basis vervangen worden. Daarom lopen leasingcontracten doorgaans maximaal drie jaar. Dat levert je als reseller van softwarepakketten enkele mooie salesmogelijkheden op, want je klant zal dankzij leasing sneller updaten naar de meest recente versie.

Karin van Drunen van BNP Paribas Leasing Solutions: “Software is duur en upfront investeren vereist cash. Daarom hebben we een oplossing uitgewerkt met BNP Paribas Leasing Solutions. Je betaalt niet langer voor het bezit van software, maar voor het gebruik ervan. Dat heeft grote voordelen voor de gebruikers: je hoeft niet in één keer een grote som te betalen, maar betaalt een maandelijkse fee. Dankzij leasing hou je meer werkkapitaal in je bedrijf, dat je kunt investeren in andere projecten.”

 

Voordelen voor de softwarereseller
“BNP Paribas Leasing Solutions heeft geen rechtstreeks contact met de leasende bedrijven. Wij werken met resellers van software. Als resellers een aanvraag krijgen van een bedrijf, nemen ze in hun offerte de eenmalige kosten op, maar ook onze leasingofferte. Het bedrijf kan beide opties perfect vergelijken en een doordachte keuze maken. Dat brengt voordelen met zich mee op lange termijn:
– Verkopers van de leasingsoftware ontvangen de volledige som voor de software. BNP Paribas Leasing Solutions is verantwoordelijk voor het innen van de maandelijkse gebruikersfee.
– BNP Paribas Leasing Solutions controleert de kredietwaardigheid van de eindklant en neemt het risico op wanbetaling over.
– Als het leasingcontract afloopt, ontstaat er een mooie salesmogelijkheid. De resellers van BNP Paribas Leasing Solutions kunnen dan hun nieuwste softwarepakket aanbevelen.
– Diezelfde resellers verkopen meer softwarelicenties, want de drempel om in te stappen is voor klanten lager.
– BNP Paribas Leasing Solutions regelt alle (niet-)betalingen. De resellers hoeven dus geen personeel in dienst te hebben die debiteuren opvolgen.
Kortom: je bindt je klanten veel beter aan je bedrijf, dan wanneer je eenmalig een softwarepakket verkoopt.”

Software leasen in combinatie met hardware
“Soms leasen we pure softwarepakketten, bijvoorbeeld van technologiereuzen of programma’s voor 3D-rendering, software voor notariskantoren of voor grafische toepassingen. Maar het gaat vaak om een combinatie van software en hardware. Denk maar aan tv-schermen die in een ziekenhuis, een school, overheidsinstelling of retail hangen met daarop lokale berichten, het zogenaamde narrowcasten. Ook op schepen vind je combinaties van software en hardware terug. De tv-schermen en de software om ze te bedienen worden aangeboden door onze resellers in één pakket. Dat kunnen hun klanten huren per maand of per kwartaal. Die verschuiving van betalen voor bezit, naar betalen voor gebruik zie je overal. Ook op de particuliere markt, waar een auto leasen steeds gangbaarder wordt.”

Wil je meer weten over leasing van software? Stuur ons een bericht, we staan paraat om je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op.

TS sales