GreenTech – technologie en apparatuur voor een duurzame wereld

Uw en onze uitdaging is exact hetzelfde; een CO2 neutrale en duurzame
wereld. Om de energietransitie te ondersteunen en te versnellen, is het
‘GreenTech’ programma een van onze belangrijkste speerpunten voor
de komende jaren. Samen met u willen wij het bedrijfsleven helpen met
verduurzamen. Samen zorgen we ervoor dat investeringen laagdrempeliger
worden en voor iedereen toegankelijk zijn.

‘ U bent de expert op het gebied van apparatuur en middelen,
wij zijn expert in financiering en leasing.’

Office Equipment Leasing Contact us

WAAROM ONZE FINANCIERINGSOPLOSSINGEN INTEGREREN IN UW BUSINESS?

Door leasingoplossingen via BNP Paribas Leasing Solutions aan te bieden, lever je meer dan een product of dienst: je biedt je klanten een volledige, zorgeloze ervaring. Daar wordt niet alleen je klant, maar ook jij zelf beter van. Hieronder vind je de 5 belangrijkste voordelen van leasing in één oogopslag.

Klantenbinding en -tevredenheid
U biedt een totaaloplossing in plaats van een product, apparaat of
dienst en daarmee ontzorgt u de klant/gebruiker en tegen het einwd van
de leaseperiode heeft u de mogelijkheid om opnieuw een totaaloplossing
aan te bieden. Tevens kunt u service en onderhoud integreren in uw
aanbod.

Drempelverlagend
Geen grote investeringen en minder budget discussies vooraf door een
periodiek gespreide betaling.

Efficiency
Doordat BNP Paribas de financiën regelt kunt u zich richten op uw
kernactiviteiten.

Margebehoud
Bij leasing is sprake van reguliere prijzen (zonder korting) en BNP
Paribas Leasing Solutions betaalt over het algemeen sneller dan uw
klant.

Kostenverlagend
Een vaste en betrouwbare debiteur die de financiële stroom en
afhandeling van u overneemt.

Finance Unlocked
Benefits of Leasing

Leasing voor verdelers van duurzame apparatuur en technologieën: welke oplossing past bij jou?

Leasing biedt flexibele financieringsmogelijkheden voor jouw klanten, maar welke vormen bestaan er eigenlijk? Ontdek de essentie van leasing en help jouw klanten de juiste keuze te maken.

Eigenlijk is het eenvoudig: leasing stelt je klanten in staat jouw technologie te gebruiken zonder direct de hele investering te moeten doen. Het belangrijkste verschil met andere financieringsvormen is dat de apparatuur zelf als onderpand dient. Je klanten moeten er dus geen nieuwe lening voor aangaan of andere waarborgen bieden.

We staan stil bij de twee belangrijkste vormen van leasing: operational lease en financial lease.

Operational Lease

Operational lease is vergelijkbaar met huur. Met een Operational Lease wordt BNP Paribas Leasing Solutions fiscaal eigenaar, terwijl je klant het goed (technologie of apparatuur) gebruikt.

● Eigendom & risico’s: BNP Paribas Leasing Solutions is eigenaar, je klant betaalt voor het gebruik en loopt geen risico op waardevermindering.

● Balans & btw: het goed staat niet op de balans van je klant. Je klant betaalt BTW bij het termijnbedrag (mogelijk aftrekbaar).

● Verantwoordelijkheden: je klant betaalt voor het gebruik (is geen eigenaar) en heeft daarom minder zorgen over onderhoud en verzekering.

● Aan het einde: je klant kiest voor nieuwe apparatuur en samen bepalen we wat we doen met de oude apparatuur.

Financial Lease

Met een Financial Lease wordt je klant onmiddellijk zelf economisch eigenaar van het product en betaalt het in termijnen.

● Eigendom & risico’s: je klant is de economische eigenaar en draagt dus de risico’s én de voordelen van het eigendom. Na betaling van de slotsom is de klant volledig eigenaar.

● Balans & BTW: het goed komt op de balans van je klant. De BTW wordt in het begin volledig betaald. Dit betekent dat er fiscale voordelen en mogelijkheden zijn.

● Verantwoordelijkheden: je klant heeft de voordelen én nadelen van het eigendom .

● Aan het einde: koopoptie (je klant wordt eigenaar van het goed).

Merk op: Financial Lease is niet hetzelfde als een lening voor aankoop. Hoewel je klant in termijnen betaalt, zijn er geen extra waarborgen vereist. De apparatuur of technologie zelf dient als onderpand.

.

WAAROM KIEZEN VOOR BNP Paribas Leasing Solutions?

Ben je een aanbieder van groene technologie of apparatuur? Lees hier waarom heel wat bedrijven vandaag al samenwerken met BNP Paribas Leasing Solutions en hoe we ook jouw bedrijf kunnen helpen groeien.

Waarom kiezen partners voor ons?

Wereldwijde expertise, lokale ondersteuning: met 20 vestigingen wereldwijd kun je rekenen op zowel globale expertise als lokale ondersteuning op maat, of je nu regionaal of internationaal opereert. We helpen partners met de uitbreiding naar andere landen, ook op het gebied van leasing.

BNP Paribas Leasing Solutions maakt deel uit van BNP Paribas Group: dankzij ons breed scala aan diensten, producten en innovatieve oplossingen hou je alle opties open en zijn we een solide partner

Gespecialiseerd in GreenTech

● Ons speciale GreenTech-programma is ontworpen om de energietransitie te versnellen en investeringen in duurzame technologieen eenvoudiger te maken, waardoor jouw producten nog aantrekkelijker worden voor de eindgebruiker.

Ondersteuning op maat

● Met de financiering van meer dan 317.000 projecten in 2022 in allerlei branches, hebben we waardevolle marktinzichten vergaard. Dit betekent dat wij jou kunnen helpen bij het identificeren van markttrends en groeikansen in de wereld van duurzame technologie.

● Als Europees marktleider hebben we de stabiliteit en het vertrouwen opgebouwd die essentieel zijn voor langdurige zakelijke relaties. Een partnerschap met ons voegt extra geloofwaardigheid toe aan jouw aanbod.

Samen staan we sterker

● Jouw technologie kan de wereld veranderen, en wij zijn er om je daarbij te helpen. Samen maken we duurzame technologieën toegankelijk voor een breder publiek, wat leidt tot een duurzamer rendement en een gezondere planeet.

Word partner en maak samen met ons de weg vrij voor een duurzamere wereld. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

.

LATEST MARKET INSIGHTS

u ontvangt graag meer informatie over de laatste ontwikkelingen op gebied van duurzame financiering?

Laat uw contactgegevens na en ontvang de laatste marktontwikkelingen op gebied van duurzame financiering.